Follow psyuser on WordPress.com

De ce e dracul negru

O  posibila explicatie ar putea fi data de evolutia raselor.  In timp, fiecare continent a dat nastere florei si faunei sale, desavarsita prin aparitia unei rase umane de o anumita culoare a pielii (rosie, neagra, galbena, alba).

Prima a fost rasa rosie, care a aparut in zona australa, pe un continent care astazi este scufundat, numit Atlantida de catre Platon.

Africa este mama rasei negre, pe care grecii au numit-o etiopiana.

Asia a adus pe lune rasa galbena, mentinuta in China.

Cea din urma aparitie  e rasa alba, venita dintre gheturile polului arctic,( numita hyperboreana in mitologia greaca),  si din padurile Europei, dintre furtunosul Altantic si prietenoasa Mediterana.

Toate varietatile tipului uman sunt rezultatul amestecului, degenerarii sau selectiei acestor rase.

In ciclurile anterioare a dominat  rasa rosie, in perioada in care Europa si o parte a Asiei erau sub ape. Indienii din America nu sunt decat ramasite ale rasei rosii primitive, refugiati pe culmile muntilor atunci cand continentul lor(Atlantida) se scufunda.

Dupa rasa rosie a dominat pe glob rasa neagra. Negrii au cotropit sudul Europei in timpuri preistorice. Aici au  fost intampinati de albi, tocmai iesiti din padurile lor seculare, pe jumatate salbatici si fara alte mijloace de lupta decat lancii si sageti cu varful de piatra. Negrii aveau arme de fier, armuri de bronz. Zdrobiti la prima ciocnire,lupta dintre negrii si albi a durat de-a lungul mai multor secole, pana cand  albii  i-au alungat pe negrii; si chiar amintirea acestora s-a sters complet din traditiile populare.

Totusi, au ramas in urma lor doua amprente de nesters:  convingerea ca dracul este negru si teama fata de dragoni, care fusesera emblema regilor acestora.

*in replica, negrii il facura pe dracul lor alb.

vezi cartea: Marii Initiati, de Eduard Schure, ed. Lotus, Buc.1994Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s